Cukormentes gyümölcskenyér

Ez a klasszikus sütemény akár tejmentesen is elkészíthető. Ízlés szerint keverhetünk tésztájába magvakat és kedvenc aszalt gyümölcseinket, de akár fehércsokival is feldobhatjuk.

Hozzávalók:

  • 230 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • egy késhegynyi szódabikarbóna
  • 50 g Inka sweet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 120 g aszalt gyümölcs/aprított dió vegyesen
  • 1 dl tej (növényi tejjel helyettesíthető)
  • 50 ml olaj
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál citromlé
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, szódabikarbónát, Inka sweetet, valamint a citrom reszelt héját és az aszalt gyümölcsöt, diót.
Egy külön tálban habverővel elkeverjük a tojásokat a vanília aromával, tejjel, olajjal és citromlével. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük.
A tésztát sütőformába tesszük, ez lehet tetszés szerint őzgerinc vagy gyümölcskenyér forma. 175 fokon lassan sütjük, nekem 12*24 cm-es szilikon formában kb. 40 perc volt, őzgerinc (vagy más nagyobb méretű) formában valószínűleg hamarabb megsül, érdemes a sütemény közepét tűpróbával ellenőrizni 20 perc után, ha még ragad, tovább sütjük.
 

Elkészítési idő/adag: 50 perc, 4 főre

Édes egészséget kíván neked az Inka Sweet csapata.

A bejegyzés itt jelent meg először: Cukormentes gyümölcskenyér

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal