A stevia beillesztése a diétába

A „diéta” szó hallatán, sokaknak összeszorul a gyomra. Ismerős? De miért is lehet ez?

Véleményünk szerint egyszerűen rögtön az éhezéssel, önsanyargatással hozzák összefüggésbe, úgy gondolván, hogy ha kevesebbet eszünk, akkor fogyni fogunk. Ó, ez igaz is! Majd egy idő után a leadott kilók visszaszaladnak ránk, miközben a döbbenet, csalódottság teljesen lefagyaszt minket.

Amikor a megfelelő táplálkozásról beszélünk, akkor nem szabad megfeledkeznünk a rendes étrendről, ami nem másból áll, mint, hogy naponta milyen minőségi ételeket-italokat fogyasztunk, természetesen odafigyelve a megfelelő mennyiségre is. Nincsen jó vagy rossz étel. Véleményünk szerint egyensúlyba kell tartani az étkezésünket és odafigyelni arra, hogy egészséges élelmiszereket fogyasszunk, és ha úgy adódik, akkor igen is, teret hagyni egy kis nassolásra, ha szervezetünk időnként megkívánja.

 

Ha megfelelően szeretnénk étkezni, akkor érdemes elkerülni a túlzott kalória bevitelt. Pláne úgy, ha nem iktatunk be valamilyen mozgásformát a mindennapjainkba. Viszont ha életünkben fontos szerepet kap a mozgás is, akkor más a helyzet, mert a bevitt kalória fel is használódik.

A kalória egyik forrása a kristálycukor, ami nem igen tesz jót a szervezetünknek és befolyásolhatja a fogyás folyamatát is, mint ahogyan olvashattatok már erről előző blogunkban. lásd:https://inkasweetstevia.hu/infok-erdekessegek/cukor-hatasa-a-jotekony-belbakteriumokra/

Testünk megfelelő testsúlyának az elérése, megtartása a mai világban egy igazi kihívás mindannyiunk számára, hiszen élvezni szeretnénk az ételek-italok ízét, úgy, hogy közben ne kelljen rosszul éreznünk magunkat attól a gondolattól, hogy lemondanánk erről az élvezeti élményről. Röviden, súlyunk szabályozása egy egyszerű képlet, ami a kalóriabevitel szabályozásán is múlik. Másképpen fogalmazva: ahhoz hogy fogyjunk, több kalóriát kell elégetnünk, mint amit beviszünk táplálkozásaink során. De sokszor ez sok lemondással és kellemetlen érzéssel is társul.

 

Na, de itt lép képbe a Stevia, az Inka Sweet Stevia!

Az Inka Sweet Steviával teljesen lecsökkenthetjük a kalória bevitelt, úgy, hogy közben élvezzük az ételek-italok ízét és egy időben tápláljuk szervezetünket is, hiszen az Inkában található természetes összetevők hozzájárulnak testünk egészséges, kiegyensúlyozott működéséhez.

1 gr (egy fél csapott teáskanál) Inka Sweet Steviában 0 kalória és 0.8 Ch van. Ugye milyen jó, hogy így, az édes íz kiiktatása nélkül továbbra is élvezhetjük a különböző finomságokat, miközben egy kiegyensúlyozott étkezéssel nemcsak egy kívánt testsúlyt fogunk elérni testfelépítésünk szerint, hanem szervezetünknek is megadjuk a minőségi tápanyagokat?

Az igazság az, hogy megfelelő táplálkozással és mozgással tudjuk egészségi állapotunkat megtartani vagy egészségi állapotunkon javítani. Igyekezzünk tudásunkat bővíteni az alapanyagok terén, utána nézni milyen alapanyag mire jó-mire hasznos, stb., figyeljük szervezetünk reakcióit és ne a médiában hallottakra reagáljunk tudatlanul.

A titok: a tökéletes egyensúly, mint ahogy az élet minden területén is!

A bejegyzés forrása: A stevia beillesztése a diétába

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal