Miért más az Inka Sweet Stevia?

A legcsodálatosabb az életben: az állandó változás!

Mindig is lesznek új dolgok, új fejlesztések, melyek napvilágot látnak a földön és a javunkat szolgálják. Persze, itt most meg lehetne jegyezni, hogy „bocsi, de nemcsak jó dolgok születhetnek”. Oké, ez is van, de most figyelmünket a kellemes dolgokra szeretnénk fókuszálni és ezzel foglalkozni.

Az Inka Sweet Stevia megszületése sem a véletlen műve volt, hanem igen is, egy tudatos cselekvés a perui mérnök által, aki az alkotásban érzi jól magát, úgy, hogy adjon valami jót is a világnak.

Az ötlet itt született meg, Peruban, pontosabban Limában, a fővárosban.

Image result for perui lima térkép

A perui gyártó egy egészséges életmódot követő személy is egyben, aki emellett nagyon édesszájú. Volt alkalmunk megtudni a termék megszületésének a folyamatát és mi ösztönözte erre?

Figyelte folyamatosan a piacot, érdeklődve követte az emberek igényét is, amiket kezdett összeírni, hogy mivel szembesülnek, ha édesíteni szeretnének. A világ kezdett rájönni, hogy a cukor kora leágazóban van és egyre többen kezdtek keresgélni az édesítőszer piacon. Észrevette, hogy pont az orra előtt egy olyan gyógynövény van és a saját országában is őshonos, amivel teljesen ki lehetne váltani a cukrot. El kezdte kutatni a piacon jelenlévő stevia termékeket, és egyben figyelni a vásárlói visszajelzéseket.

Image result for metas

Az elképzelése kirajzolódott előtte: olyan stevia terméket szeretne megalkotni, ami teljesen más az eddig piacon található termékektől. A szándéka komoly volt és nagyon határozott abban is, hogy minőségileg is a legjobbat. Ezért elkezdte kutatómunkáját: a legalkalmasabb módszert kereste a stevia gyártásban, belemélyült a stevia fajták megismerésébe, és nemcsak Peruban kísérletezett, hanem Kínába, Amerikába is sok időt töltött, és figyelte az ottaniak módszerét (hiszen ott sokkal régebbre nyúlik vissza a stevia használata) és közben tervezte, hogy hogyan csinálhatna jobb édesítőt, mit csinálhatna másképpen, stb. ?

Amit biztosra tudott, az az, hogy:

  1. Olyan stevia édesítőt gyártani, aminek nincs mellékíze. Élvezhető legyen. Nagyon sok tanulmányt is olvasott első körben a stevia különböző fajtáiról. A legjobb minőséget szerette volna használni, kiiktatni a fémes mellékízt, ami a steviának van. Megtalálta a megfelelő palánta minőséget és a módszert, amivel kiiktathatja a mellékízt. Látta, hogy valamivel drágább procedúra így a stevia kivonat elkészítése, hosszabb folyamat, de a minőséget tartotta szem előtt.
  2. A steviát nem akarta hígítani cukoralkoholokkal vagy mesterséges édesítőkkel, ahogyan eddig készítették. Meg akarta tartani a termék természetességét, és addig kutatott, amíg a választása a glükózra esett. Itt is mélyre ásott a glükóz-stevia egymásra gyakorolt hatásainak, külföldi laboratóriumokban is végzett kísérleteket, ami a végén megerősítette abban, hogy: igen, a glükóz tökéletes az erős stevia hígítására, mert a Reb A molekula hatásának köszönhetően a glükóz lassú felszívódású szénhidrát lesz. Ez az! Végre a cukorbetegek is fogyaszthatnak egy finom édesítőt!
  3. Több legyen egy sima édesítőnél. Olyan összetevőkkel tarkította még a terméket, amik egy egészséges szervezet működéséhez kellenek, hasznosak a biológiai folyamatokban. Könnyedén bevisszük napi szinten a tápláló összetevőket, hiszen azért mindannyian megiszunk egy teát, kávét, megeszünk egy müzlit, stb.

Ezek voltak a fő alapelvei, amikkel megkülönböztette a terméket a többi édesítőktől. 5 éves kutatómunkája nem volt alaptalan, mert innovációs díjat is nyert. Nem is csodálkozunk! Hiszen ez pont egy innovatív termék születése, amit a tudás-szenvedély-kitartás-jó érzés-adás kombinációjának szálai fonják körbe.

Image result for inka sweet stevia

Itt többet olvashatsz a termékről és ki is próbálhatod https://inkasweetstevia.hu/

Cikk először közzétéve itt: Miért más az Inka Sweet Stevia?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal