A cukorbetegek is élvezhetik az édes ízt Inka Sweet Steviával

Ha egészségi állapotod szükségessé teszi, hogy alternatívát keress a cukor helyett, akkor jó helyen jársz, mert az Inka Sweet Stevia fogyasztásával nem kell mellőzni az édes ízt. Nemcsak a kávét, ☕️ teát, müzlit 🥣....stb. tudod kellemesen édesen enni, hanem továbbra is készíthetsz finomabbnál finomabb süteményeket 🍨, amiket a család többi tagja is elfogyaszt, mert nem éreznek olyan mellékízt, mintha diabetikus süteményt ennének.

Image result for alegria

 

Ahogy sokan tudjátok az Inka Sweet Stevia teljesen más mint a többi édesítőszer. Már csak abban is, hogy a stevia higításához glükózt használt a perui gyártó.👨‍🔬 és nem mesterséges édesítőszereket vagy cukoralkoholokat. De van új a nap alatt!

Visszatérve a glükózra. Igen, a termékben található. DE AZ INKA SWEET STEVIA NEM EMELI MEG A VÉRCUKORSZINTET!!! 

Ehhez nemcsak a "glükóz" szót kell meglátni, és azonnal megijedni, mert rögtön felelevenedik bennünk a médiában elterjedt régi koncepció, hogy a glükóz rossz a cukorbetegeknek. Magában talán, de ez nem a jelenlegi helyzet. Mindent tágabb értelemben kell vizsgálni, mint például ha szénhidrátot mondunk, sokan ellenségként tekintenek rá, pedig az egy nagyon hasznos alkotóeleme a szervezet működéséhez. Csak nem mindegy milyen szénhidrátról beszélünk, mert van több féle.
Az Inka Sweet helyzeténél is ez a lényeg! Tágítsuk látókörünket! Általában nem elegendő, ha csak kijelentjük, hogy több cukorbeteg, IR-es fogyassza az Inkát és köszönik jól vannak (folyamatosan mérik a vércukorszintjüket és nem emelkedik) Ehhez szeretnénk még néhány dolgot hozzáfűzni:

- csatolunk egy linket, ahol teszt alanyoknak reggelente glükózt adtak, majd Reb A 🍃(a legédesebb stevia molekula) és bizonyították, hogy a Reb A -nak glükóztolerancia növelő hatása van, tehát lassú felszívodó szénhidráttá alakítja azt. Az Inka Sweet-ben Reb A is található!!!
Link:⤵️
https://inkasweetstevia.hu/…/a-stevia-felnott-emberekre-gy…/

- egy terméknek lehet magas glikémiás indexe, de már attól, hogy milyen anyagokkal van vegyítve, milyen hőmérsékletnek van kitéve, már ezektől a tényezőktől is egy magasnak titulált termék glikémiás indexe csökkenhet vagy nagyon alacsonnyá válhat. Az Inka Sweet esetében a termékben található inulin rost is csökkenti a glükóz glikémiás indexét. Hiszen a magas rosttartalom segít ebben és eredményezi a csökkenést.

- másik észrevétel: a termékben lévő mennyiségű glükózt nem egy slukkra fogjuk megenni vagy meginni. KB. 1 HÓNAP ALATT fogyasszuk el! Minden egyes édesítésnél 1 gr-ot használunk, ami 0.4 kcal és 0.8 Ch. Süteményeknél természetesen nagyobb a mennyiség (sokkal, sokkal kevesebb mintha cukrot használnánk) de ott sem egyszerre esszük meg az egész tepsis süteményt.

Mi teljesen nyugodt szívből ajánljuk cukorbetegeknek is az Inka Sweet Steviát!

Image result for inka sweet stevia

Ez a bejegyzés először itt lett közzétéve: A cukorbetegek is élvezhetik az édes ízt Inka Sweet Steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal