Vajon mit mondanak a steviáról?

Mi, személy szerint, csakis jót tudunk nyilatkozni róla, úgy, hogy már több éve az Inka Sweet Steviát használjuk a mindennapjainkban.

De azért nemcsak mi vagyunk ilyen jó véleménnyel róla.

Még mielőtt felfedezték volna Amerikát, már ezt megelőzően a Dél-Amerikai őslakosok használták a steviát, az általuk úgy nevezett „édes füvet”, amivel megédesítették az italaikat, ételeiket, de sokszor úgy alkalmazták, hogy az édes leveleket rágcsálták.

Hiszen tudták, hogy ez nemcsak egy édes növényke. Hanem sokkal több annál. Egy gyógynövény, amit gyógyításra - kúraszerűen is használtak, több pozitív tulajdonsága miatt.

Majd a „modern” társadalom is kezdte értékelni a természet eme ajándékát, de mégis volt egy kis félsz mindenkiben, nehogy hosszú távon káros hatásai legyenek a szervezetre. Érdekes! A félelem mindig ott van a levegőben, ha valami újat fedezünk fel és általános reakció ebben a helyzetben elutasítani az „ismeretlent”. Pedig az, hogy lehet káros, amit már elődeink, ősi indiánok fogyasztottak? Pont ellenkezőleg: több ismeretet kell szerezni róla, megismerni a „kis palántát”!

Szerencsére ezt tették a világ Élelmiszerbiztonsági és Szabályozó szervezetei, köztük a: FAO/WHO (Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete); EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság); FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal), akik mélyebbre ástak, hogy megismerjék jobban a steviát.

A tudományos bizonyítékok összessége alátámasztja, hogy a steviának nincs káros hatása az emberre, és az élelmiszerekben és italokban édesítőszerként történő alkalmazása esetén is biztonságos.

Szerencsére ezt tették a világ Élelmiszerbiztonsági és Szabályozó szervezetei, köztük a: FAO/WHO (Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete); EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság); FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal), akik mélyebbre ástak, hogy megismerjék jobban a steviát.

A tudományos bizonyítékok összessége alátámasztja, hogy a steviának nincs káros hatása az emberre, és az élelmiszerekben és italokban édesítőszerként történő alkalmazása esetén is biztonságos.

A Stevia kivonatokat a stevia növény leveleiből hagyományos extrakciós módszerekkel távolítják el, amelyek nem változtatják meg a növény édes vegyületeinek az összetételét. A folyamat a következő: a szárított növény leveleit vízben áztatják, majd leszűrik és elválasztják a folyadékot a levelektől és a száraktól, majd a maradék növényi kivonatot tovább tisztítják vízzel. Több szakember is megerősíti azt, hogy a Stevia kivonatok pontosan ugyanazokat a vegyületeket tartalmazzák, mint amik a levélben is megtalálhatóak.

Mint ahogy mindenben is a mérsékletesség a fontos, a stevia biztonságos napi bevitelét (acceptable daily intake=ADI) 7,9mg/testsúlykg-ban határozták meg, annak ellenére, hogy számos kutatás ennek sokszorosát is 100%-osan biztonságosnak ítélte. De még ezzel a 7,9mg-os  értékkel számolva is egy 65 kg ember esetében a napi biztonságos bevitel 7,9 mg X 65=513mg, ami még így sem éri el a magasabb napi átlag cukorbevitelt.

Megsúgjuk, hogy mi is naponta több italt iszunk meg, melyeket Inka Sweet Steviával édesítünk, és semmilyen kellemetlen mellékhatást nem tapasztalunk, immáron már több mint 2 éve.

 

A stevia használata tehát teljesen biztonságos!

Mindenki számára fogyasztható, beleértve a gyermekeket, a terhes nőket, a cukorbetegeket, a diétázókat, a sportolókat.

A család minden egyes tagja fogyaszthatja.

Próbáld ki Te is!

https://inkasweetstevia.hu/webshop

Édes Egészség!

Forrás először publikálva itt: Vajon mit mondanak a steviáról?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal