Tudjunk meg többet a Reb A sztevia molekuláról, ami az Inka Sweet Stevia egyik összetevője.

A Stevia-levél legfontosabb része a Rebaudiana A. A Stevia rebaudiana növény magas százalékos szteviol glikozid (steviosid) és rebaudiozid A, C, D & F. A Stevioside hosszadalmas utóízzel rendelkezik, míg a Reb A-nak nincs elhúzódó vagy utóízze. Ha azonban Reb A is található a szteviosido-kal együtt, akkor a keserűség és az utóíz eltűnik vagy csökken.

A stevia kivonat szűrési és tisztítási folyamata befolyásolja a minőséget, a jellemzőket, a koncentrációt és az ízt. A rebaudiozid A-t tovább szûrhetjük és 99% -ig tisztíthatjuk, ami az Inka Sweet Steviában is megtalálható.

 

Ha Stevia 90 vagy 95% -os Stevioside-t lát a címkén, akkor ez nem azt jelenti, hogy jó minőségű vagy nincs keserűség és utóíz. A steviosidnak utóízzel kell rendelkeznie, még akkor is, ha 99% -os tisztaságú, de a Rebaudioside A nem rendelkezik utóízzel, és a cukorhoz hasonló édes ízű.

A klinikai vizsgálatok további bizonyítékot szolgáltatnak arról, hogy a tisztított Reb A-nak nincs hatása sem a vérnyomásra, sem a glükóz-homeosztázisra. Ezért az élelmiszeripari minőségű és a jó gyártási gyakorlatok szerint előállított Reb A biztonságos felhasználása az általános felhasználású, édesítőszerrel való használatra tervezett felhasználási körülmények között biztonságos.

A bejegyzés itt jelent meg először: Tudjunk meg többet a Reb A sztevia molekuláról, ami az Inka Sweet Stevia egyik összetevője.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal