Csokis puffancs steviával

Csokis puffancs steviával

Villámgyorsan elkészül kevés hozzávalóból és még a gyúródeszkát sem kell elővenni. :)

Hozzávalók:

  • 142 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 12 g Inka Sweet Stevia Omega  4x
  • fél tábla cukormentes csoki aprítva (vagy csoki cseppek)
  • 110 g hígra olvasztott margarin
  • 2 evőkanál víz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Egy műanyag tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, Inka Sweetet, az apróra darabolt csokit.
Egy tojást elkeverünk két evőkanál vízzel, egy teáskanál vanília aromával.
A margarint folyékonyra olvasztjuk (nálam 30-40 másodperc volt mikróban).
A lisztes keverékhez adjuk a tojást és a margarint, sűrű masszát keverünk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire nagyobb teáskanálnyi halmokat teszünk (hagyjunk 2-3 cm távolságot, mert a szódabikarbónától megkel).

190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő/adag: 30 perc, 20-25 db

További stevia receptek »

A bejegyzés forrása: Csokis puffancs steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal