Meggylekváros párna steviával

Kókai Kata steviás receptjei »

Könnyű, viszonylag gyorsan elkészül, tetszés szerint ízesíthetjük: tölthető sütésálló lekvárral, vagy a bejglihez hasonlóan dióval, mákkal. Fémdobozban akár egy hétig is eláll.

Hozzávalók:

  • 230 g liszt
  • 150 g margarin
  • 2 tojás sárgája (1 a tésztába+ egy a kenéshez)
  • 25 ml tejföl
  • 2 kávéskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
  • 1 citrom héja
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • Cukormentes meggylekvár (Bármilyen cukormentes lekvárt használhatunk, de ügyeljünk rá, hogy sütésálló legyen!)

Elkészítés:

A lisztben háromnegyedét egy műanyag tálba tesszük, elkeverjük benne a reszelt citrom héját és az Inka Sweetet.
Hozzáadjuk egy tojás sárgáját, a vanília aromát és a puhára olvasztott margarint.
Összegyúrjuk, fokozatosan hozzáadunk annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
Gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, köröket szaggatunk, a közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk majd félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét lekenjük tojás sárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Villanysütőben alsó-felső sütés funkció.)

Inka Sweet Stevia

A cikk először itt jelent meg: Meggylekváros párna steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal