Cukormentes kókuszos aprósüti steviával

Cukormentes kókuszos aprósüti steviával

Gyors és finom diétás aprósütemény, tej nélkül is készülhet, még keleszteni sem kell. :)

Hozzávalók a tésztához:

  • 380 g liszt (plusz a gyúráshoz)
  • 1 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
  • 1 citrom héja
  • 220 g margarin
  • 100 ml tej (lehet növényi is)
  • 12 g friss élesztő
  • 4 tojás sárgája

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 tojás fehérje
  • 2 nagy evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4
  • 100-120 g kókuszreszelék

A lisztben elkeverjük az Inka Sweetet, citromhéjat, vaníliaaromával elkevert tojás sárgáját. Hozzáadjuk az tejben feloldott élesztőt és a puha margarint, majd összekeverjük, egy ragacsos masszát kapunk.

Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, puha tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát négyfelé választjuk, egyesével hosszúkás téglalapot gyúrunk belőle.

5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd elkeverjük benne az Inka Sweetet és annyi kókuszreszeléket amennyit kényelmesen felvesz. Ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze!
Az elkészült krémet négyfelé osztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztákat, végül mint egy bejglit feltekerjük (a hosszabbik felén, hogy hosszú, vékony rudakat kapjuk).

Ujjnyi vastagra szeleteljük, majd a csigákat sütőpapírral (vagy szilikonlappal) bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 170 fokon (villanysütő alsó-felső sütés funkció) addig sütjük, míg a kókusz elkezd aranybarna színt kapni (kb. 15 perc).

Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő részére

A cikk először itt jelent meg: Cukormentes kókuszos aprósüti steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal