Cukormentes császármorzsa steviával

Kókai Kata steviás receptjei »

 

Hozzávalók:

  • 300 g búzadara
  • 420 ml tej (növényi tejet is használhatunk)
  • 2 csapott evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál mazsola (elhagyható)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • margarin a sütéshez

Elkészítés:

Egy műanyag tálba öntjük a tejet, elkeverjük benne a tojások sárgáját, két csapott evőkanál Inka Sweetet és a a vanília aromát. (Érdemes apránként a tejhez adagolni az Inka Sweetet, nekem 2 evőkanál az ideális, de lehet több/kevesebb, ízlés szerint.)

Beleöntjük a búzadarát és a mazsolát, majd az egészet összekeverjük.
40-50 percig letakarva állni hagyjuk, hogy a búzadara felszívja a tejet.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a búzadarás masszába.

Egy serpenyőbe margarint teszünk (kb. 25 grammot), amikor már forró, a masszát ráöntjük (érdemes egyszerre fél adagot a serpenyőbe önteni, így könnyebb lesz keverni).

Megvárjuk míg egy kis kérget kap, majd átfordítjuk. Ezután fakanál segítségével feldaraboljuk és aranyszínűre sütjük. Cukormentes lekvárral tálaljuk.

Forrás: Cukormentes császármorzsa steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal