Cukor- és tejmentes madártej steviával

Kókai Kata steviás receptjei »

A növényi tejeknek és a mellékízmentes Inka Sweet Steviának köszönhetően már a cukorbetegeknek és tejallergiásoknak sem kell lemondani a gyerekkori kedvencről.

Hozzávalók:

  • 6 dl mandulatej (ízlés szerint más növényi tejet is használhatunk)
  • 3 tojás fehérje
  • 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x

Elkészítés:

5 dl mandulatejben elkeverünk egy csapott evőkanál Inka Sweetet és felforrósítjuk.

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor a hab megkeményedett, hozzákeverünk 1-2 kávéskanál Inka Sweetet.

A kemény tojáshabból gombócokat kanalazunk a forró mandulatejbe, 2-3 percig főzzük, egyszer átfordítjuk, amikor elkészült egy jénai tálba szedjük.

Miután az utolsó gombócot is kifőztünk, 1 dl hideg mandulatejben elkeverünk egy csapott evőkanál vaníliás pudingport. A forró tejet átszűrjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingot és összefőzzük.

Az elkészült vaníliás tejet a gombócokra öntjük, lehűtve tálaljuk.

Tipp: Az édesítő mennyiségét ízlésünk szerint variálhatjuk, érdemes főzés előtt ellenőrizni elég édes-e számukra a hab, illetve a tej. Ha nem szeretnénk sűrű madártejet, pudingpor helyett használhatunk vanília aromát vagy friss vaníliarudat.

A cikk először itt jelent meg: Cukor- és tejmentes madártej steviával

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A stevia beillesztése a diétába

Mirakulin – a veszélytelen, egészséges „party drog”

Több, mint 60 édesítőszer kategorizálva, adatokkal