Kakaós habos sütemény
Csak egy kevés növényi hab és néhány egyszerű összetevő kell ehhez a hétvégi süteményhez. Tej- és cukormentes, így tejallergiások, diétázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
A tésztához:
210 g liszt
1 csomag sütőpor
36 g Inka sweet
11 g zsírszegény kakaópor
50 ml olívaolaj
100 ml növényi tej
2-3 teáskanál vanília aroma
4 közepes tojás
A krémhez:
300 ml cukormentes Hulala habalapanyag
20 g Inka sweet
9 g sovány kakaópor
A lisztet, sütőport, sovány kakaóport Inka sweetet egy tálban alaposan elkeverjük.
Négy tojás fehérjéből kemény habot verünk.
Egy másik tálban a növényi tejhez adjuk a tojások sárgáját, olajat és vanília aromát, habosra keverjük.
A tojássárgájás keverékhez gépi habverővel apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és a fehérje hab nagyjából felét, hogy keverhető masszát kapjunk.
A maradék tojásfehérje habot óvatosan a masszába forgatjuk, majd az elkészült tésztát egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
170 fokon 15-17 perc alatt készre sütjük, szobahőmérsékletűre hűtjük.
A Hulalából kemény habot verünk, apránként hozzáadagoljuk az Inka sweetet és a kakaóport. A süteményt félbe vágjuk, a krém kétharmadát a sütemény alsó lapjára kenjük. Ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet.
Díszíthetjük kakaóporral, olvasztott csokival, csokoládé reszelékkel. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő/adag: 60 perc, 5 főre
A bejegyzés itt jelent meg először: Kakaós habos sütemény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése