Gabonakásás keksz
Szerettem volna egy egészséges, rostban gazdagabb kekszet készíteni, így született meg a gabonakásás sütemény ötlete. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan elkészül, fémdobozban több napig eláll- kiránduláshoz, uzsidobozba is ideális.
Hozzávalók:
35 g Inka Sweet
90 g Bio cukormentes gabonakása (Dm-ben kapható többféle változatban)
73 g finomliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
125 g margarin
1 teáskanál vanília aroma
1 L-es tojás
1 nagy citrom reszelt héja
Egy tálban elkeverjük a gabonakását a liszttel és szódabikarbónával. Belereszeljük egy nagyobb citrom héját, hozzáadjuk az Inka Sweetet és alaposan elkeverjük.
Egy másik tálban a puhára olvasztott margarint és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát. Egy fakanál segítségével apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, alaposan összedolgozzuk, míg jól formázható ragacsos masszát kapunk.
Nedves kézzel diónyi golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól 4-5 cm távolságra, kissé lelapítjuk.
185 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne ijedjünk meg ha a sütőből kivéve piskóta puhaságú lesz, később picit visszakeményedik.
Elkészítési idő/adag: 30 perc, 4 fő részére
Olvasd itt az eredetit: Gabonakásás keksz
Megjegyzések
Megjegyzés küldése